BUGSLOCK szúnyog és kullancsriasztó karkötő


A BUGSLOCK szúnyog és kullancsriasztó semmiféle vegyi-és emberre vagy a környezetre veszélyes anyagot nem tartalmaz, így 100%-os biztonsággal használhatja bárki a felnőttektől a csecsemőkig.

Használatát különösen ajánljuk a természetben, vízparton. A termék maláriát és más egyéb súlyos kimenetelű betegségeket terjesztő szúnyogfajták ellen is rendkívül hatásos. Ezért nyugodt szívvel ajánljuk trópusi országokba utazóknak.

Hatóanyagai kizárólag növényi eredetűek, a termék nem tartalmaz ún. dietil-toulamidot (DEET), mely szinte az összes szúnyog illetve kullancsriasztó fő hatóanyaga. Ezt a vegyületet az amerikai hadsereg fejlesztette ki a 2. világháború idején, amelynek egyébként jellegzetes kellemetlen illata van, súlyos mellékhatásokat okozhat főleg kisgyermekeknél és időseknél. Mellékhatásai a következők lehetnek: a toulamid a bőrrel érinkezve könnyen bejuthat a szervezetbe, ami súlyosabb esetben agyi károsodáshoz, mentális zavarokhoz, szív és érrendszeri megbetegedésekhez, bőrirritációhoz esetenként akár agyvérzéshez is vezethet.

A BUGSLOCK szúnyog és kullancsriasztó azonban gyakorlatilag ugyanazzal a hatásfokkal használható mint a többi vegyszerrel készített riasztószerek, de ezt a hatást kizárólag növényi hatóanyagokkal éri el.

A citromfű illetve a trópusi Naam fa kivonata a toulamiddal ellentétben az emlősökre és a környezetre egyáltalán nem veszélyes, mivel nincs mérgező dózisa és a környezetben 100%-ig lebomlik, káros anyag visszamaradása nélkül.

A BUGSLOCK szúnyog és kullancsriasztó használata rendkívül egyszerű és praktikus. A termék visszazárható alumínium tasakban kerül forgalomba. Egyszerűen csak a csuklóra vagy a bokára kell felhelyezni, ezután kb. 12 órán keresztül tartja távol viselőjétől a kellemetlen vérszívókat. Amennyiben csak 2-3 óráig van rá szüksége a visszazárható tasaknak köszönhetően akár egy hétig is használható marad!

Építőanyag Tahitótfalu és Tüzép Tahitótfalu valamint Fuvarozás Tahitótfalu